Чланови Савета за културу и информисање данас су разматрали иницијативу Бранка Предојевића и Милоша Продановића из Кисача за постављање спомен-плоче др Михалу Марчоку у Кисачу и иницијативу Фондације „Мали принц“ за постављање скулптуре Човек јелен у Новом Саду и донели закључак по којем ће тражити стручно мишљење ЈП „Урбанизам“ Завод за урбанизам и Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада о поменутим иницијативама.

У знак захвалности покојном др Михалу Марчоку, који је пола свог радног века у овој амбуланти предано и савесно лечио његове становнике подносимо иницијативу за постављање спомен-плоче др Михалу Марчоку у Кисачу, наводи се у поднетој иницијативи. Његова богата биографија сведочи o њeгoвoj неизмерној преданости професији лекара, несебичном пружању помоћи у збрињавању болесних чак и у ратним условима, додаје се у образложењу.

У иницијативи Фондације „Мали принц“ за постављање скулптуре Човек јелен у Новом Саду се наводи да ова фондација, настала пре две деценије, а чији су оснивачи Alekѕandra Vegezzi Воškоv и њен супруг Antonio Vegezzi, грађани Женеве, жели да у години у којој је Нови Сад Европска престоница културе постави скулптуру вајара Николе Зарића, који својом личном и уметничком биографијом повезује Нови Сад са Европом. Као место за скулптуру предложен је Лимански парк, у близини нове Креативне четврти, јер је то простор који повезује урбани део града са природом, близином Дунава и новом културном станицом у којој ће се у години титуле одржати бројни уметнички и културни програми и остати као трајно уметничко обележје, истиче се у иницијативи.

Након прибављања мишљења, Савет за културу и информисање ће одлучивати о поднетим иницијативама.