Стеван Дивјаковић добитник је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2021. годину, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је композитору Стевану Дивјаковићу за предан и посвећен визионарски рад, преточен у композиције, које остављају неизбрисив траг на уметничкој сцени Града Новог Сада. Иницијативу да високо градско признање добије композитор Стеван Дивјаковић поднело је Удружење композитора Војводине, уз подршку Српског народног позоришта, Музичке омладине Новог Сада, Војвођанског симфонијског оркестра и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“. Новчани део награде износи 130 хиљада динара.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.