Новосадски полумаратон, 29. по реду, одржаће се у недељу, 27. марта, а старт трке заказан је на Тргу слободе у 11 часова, прецизирано је на данашњем састанку Организационог одбора ове спортске манифестације, градских служби, предузећа и установа, која учествују у организацији традиционалне градске трке. Поред главне трке од 21 километар, у недељу, 27. марта, такмичари ће се опробати и у тркама на 10, односно пет километара.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора 29. Новосадског полумаратона MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је данас очекивања да ће трке Новосадског полумаратона проћи у најбоље реду. Она се захвалила градским установама и предузећима, али и другим институцијама у припреми Новосадског полумаратона, јер се „без њихове помоћи трка не би могла одржати“.

Састанку је присуствовала и подсекретарка Покрајинског секретара за спорт и омладину Аранка Биндер, која је устврдила да поменути секретаријат пружа подршку Новосадском полумаратону.

Директор Извршног одбора Новосадског полумаратона Милан Долга најавио је да је пријављивање за Новосадски полумаратон у току, те да су се први маратонци и маратонке већ пријавили.