Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, присуствовала је данас Дану Града Крагујевца, који се обележава поводом 6. маја 1818. године, када је одлуком Народне скупштине Кнежевине Србије, на ђурђевданском заседању, српски град постао престоница тадашње кнежевине.

У оквиру свечаности, председница је присуствовала свечаној седници Скупштине Града Крагујевца, одржаној у згради старе Скупштине, на којој је градоначелник Никола Дашић уручио годишња признања заслужним грађанима.

– Данас Крагујевац обележава један од најважнијих дана у историји не самог овог града, него и Србије. Крагујевац је тада проглашен за престоницу Кнежевине Србије, што је почетак и део стварања модерне Србије.

Свакако да је та одлука дала допринос Крагујевцу да постане административни, културни, привредни и политички центра. Због тога Крагујевчанке и Крагујевчани могу бити поносни на свој град, али и на себе. Јер, сваки град чине људи, њихова дела и све оно што остављају будућим генерацијама као вредности које треба неговати, одржавати и оплемењивати за предстојеће нараштаје – поручила је председница новосадске Скупштине својим домаћинима.

Током прославе, председница се срела и са председником Скупштине Града Крагујевца Мирославом Петрошиновићем, а заједно са њим и градоначелником Крагујевца Николом Дашићем, обишла је Ђурђевдански карневал, организован након свечане седнице.