Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламенту делегацију Јужноморавске регије Чешке, која је једна од самоуправних регија у овој земљи.

Делегацију је предводио председник комитета Јужноморавске регије за инвестиције Драго Сукаловски, потом директор Еурорегиона Поморави Владимир Гашпар и одборник Скупштине Јужноморавске регије Франтишек Новотни. Састанку је присуствовала и програмска директорица Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ Сара Вулетић.

Тема разговора била је упознавање и остваривање потенцијалне сарадње са Јужноморавском регијом.

Председница Скупштине Града Новог Сада упознала је госте са радом и надлежностима градског парламента. Она је истакла да је Нови Сад културни, привредни, административни и универзитетски центар и да је сарадња могућа у разним областима.

– Нови Сад је, пре свега захваљујући градоначелнику Милошу Вучевићу, последњих десет година доживео велики привредни развој, током којег је реализовано доста инвестиција – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Шеф делегације Драго Сукаловски истакао је да Нови Сад и Брно, као главни град регије, имају доста тога заједничког, да су оба града култруни, привредни и универзитетски центри и да верује да тема за разговор и додирних тачака има много.

Током разговора, програмска директорица Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ Сара Вулетић упознала је госте са апликацијом и евалуацијом Новог Сада као Европске престонице културе. Она је прецизирала и објаснила кроз које активности је прошао Нови Сад у процесу кандидовања, као и који су пројекти, програми и инвестиције истакнути и реализовани у оквиру кандидатуре за европску престоницу културе.

Како је речено, Нови Сад је отворен за све видове сарадње.