Новосадски Фртаљ маратон, манифестација у оквиру које ће се одржати трке на 10 и пет километара, одржаће се у недељу 12. јуна, а старт трке биће испред Дома војске, на Београдском кеју у 9:30 часова, речено је данас на састанку Организационог одбора овог спортског догађаја, градских служби, предузећа и установа, која помажу у организацији и одржавању Фртаљ маратона.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Фртаљ маратона MSc Јелена Маринковић Радомировић захвалила се свим учесницима састанка на помоћи и подршци коју пружају. Она је додала да се без учешћа градских и других установа и служби Фртаљ маратон не би могао одржати. Председница новосадског парламента истакла је да је Фртаљ маратон увод у јубиларни 30. Новосадски маратон, који се одржава на јесен ове године. MSc Маринковић Радомировић такође је позвала Новосађанке и Новосађане да се одазову изазову Фртаљ маратона и учествују на једној од две трке: 10, односно пет километара.

Састанку је присуствовао и Милан Долга, директор Извршног одбора Новосадског маратона, која је организатор овогодишњег Фртаљ маратона. Ова спортско-рекреативна манифестација организује се други пут у Новом Саду.