Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламенту некадашњег жупана Општине Лендаве из Словеније, а сада посланика у словеначком парламенту Јанеза Мађара и са њима разговарала о сарадњи у области културе, али и о другим видовима могуће сарадње. Састанку је присуствовао и члан кабинета градоначелника Новог Сада Дамјан Ничић.

Посета делегације из словеначког града уприличена је како би се гости упознали са пројектом „Нови Сад – Европска престоница културе 2022“. Наиме, од септембра прошле године, „Нови Сад – ЕПК 2022“ промовисан је три месеца у свим већим градовима Словеније, а почетак поменуте промоције почео је управо у Лендави.

– Посета је пре свега базирана на сарадњи у култури и представљању Новог Сада као Европске престонице културе, али смо отворени за партнерства и у другим областима у којима можемо сарађивати и размењивати искуства – поручила је председница Скупштине града MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Током разговора председница Скупштине је упознала госте и са радом, надлежностима и активностима градског парламента, а након састанка председница и гости из Словеније заједно су посетили Петроварадинску тврђаву и Музеј Града Новог Сада, где су се састали са директорицом ове установе културе Весном Иковић.