Јубиларни десети међународни турнир „Serbian U17 & Youth International“ завршен је данас свечаном церемонијом у спортском центру „Слана бара“, током које су додељена признања овогодишњег турнира.

Признања најуспешнијим такмичарима уручила је председица Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић која је поручила да је наш град одавно изградио и стекао репутацију регионалног спортског центра.

– Нови Сад има изузетне услове, просторе и капацитете, што смо потврдили организовањем и одржавањем многобројних спортских манифестација домаћег и иностраног ранга, у свим категоријама. То и не треба да чуди, јер наш град као универзитетски центар, као привредни центар, као некадашња Омладинска престоница Европе и актуелна Европска престоница културе, као спортски центар, привлачи људе, младе, спортисте и спортске организације да организују такмичења и манифестације баш код нас – казала је председница градског парламента на свечаној додели признања турнира.

Она је додала да је Нови Сад препознао овај међународни турнир и зато га подржава из године у годину.

– Бадминтон је брз, атрактиван спорт и Нови Сад је задовољан што може да угости младе наде овог спорта, младе шампионе и будуће професионалце. Овогодишњи јубиларни турнир је и својеврстан увод у предстојеће Европско првенство за јуниоре, које ће се одржати у Београду у августу и ја свим такмичарима желим успеха и на том турнир – истакла је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је честитала учесницима турнира и захвалила се свима који стоје иза његове организације – бадминтон савезима Србије и Војводине, као и локалним клубовима који популаришу овај спорт и чине га ближим и доступнијим свакоме ко је заинтересован да се у њему опроба.

Поред председнице Скупштине Града Новог Сада, признања такмичаркама и такмичарима је уручила и подсекретарка покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер, као и представници Бадминтон савеза Србије.

На овогодишњем, јубиларном десетом међународном турниру „Serbian U17 & Youth International“, који се одржао од 23. до 26. јуна, учествовало је више од 500 учесника из 26 држава.