Чланови Савета за културу и информисање на данас одржаној седници прихватили су предлоге решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допуни Програма рада новосадских установа за културу за 2022. годину и то Културног центра Новог Сада, Музеја Града Новог Сада, Историјског архива Града Новог Сада, Новосадског позоришта – Újvidéki Szinház, Мађарског културног центра „Петефи Шандор“, Новосадског дечијег културног центра, Установе за израду таписерија “Атеље 61”, Установе за културу и образовање Културни центар “Младост”, Културног центра “Руменка”, Установе за културу и образовање Културни центар “Кисач”, Градске библиотеке у Новом Саду, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Позоришта младих.

На данашњој седници прихваћена је и Иницијатива Матице српске за подизање споменика Николи Тесли у Новом Саду, затим Предлог одлуке о образовању Одбора за спровођење Одлуке о постављању у Новом Саду, спомен-обележја новосадским Јеврејима – учесницима у Народноослободилачком покрету, погинулим у антифашистичкој борби 1941-1945. године као и Предлог за представнике Савета за културу и информисање Скупштине Града Новог Сада у Одбору за спровођење Одлуке о постављању у Новом Саду, спомен-обележја новосадским Јеврејима – учесницима у Народноослободилачком покрету, погинулим у антифашистичкој борби 1941-1945. године.

О прихваћеним предлозима расправљаће одбронице и одборници градског парламента на седници заказаној за уторак, 11. октобар.