Чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге на данас одржаној седници обратило се неколико суграђана својим представкама које се, углавном, односе на комуналне проблеме.

На седници је представник из МЗ „Видовданско насеље“ указао на проблем одношења смећа у овој месној заједници, односно, како је објаснио, да се поједини термини за одношења смећа прескоче, те ђубре остане на улици. Он је указао и на проблем напуштених животиња, пре свега кучића, које на улици оставе продавци животиња након Најлон пијаце, а пошто не успеју да их продају. На територији ове месне заједнице грађани имају потешкоће и са напуштеним возилима. Представник „МЗ „Видовданско насеље“ уједно је похвалио град што улаже у ову месну заједницу, попут изградње домa здравља и асфалтирање улица.

Представница стамбене заједнице у Улици Драге Спасић 13 указала је на оштећен тротоар испред поменуте зграде, али и на неодношење опалог лишћа, које, услед труљења, ствара блато и прљавштину. Она је указала и на оштећене поклопце контејнера за смеће, али и на двоје станара са психичким поремећајем, који понекад ремете јавни ред и мир.

Представници скупштине станара Улице Омладински покрет 2, који обухвата четири улаза, затражили су да им се уведе наплата паркинга, јер једино њихов део улице није под паркинг зоном, те услед великог броја возила не могу да паркирају у околним улицама које јесу под системом паркинг наплате. Они су такође указали на јавну расвету, која у овом делу улице не ради неколико узастопних ноћи.

Суграђанка из Футога, из Улице Стевана Шијачког, пожалила се на проблем септичких јама, односно непостојање канализације у овој улици. Како јој је објашњено на седници, у поступку је прикупљање сагласности станара ове улице за постављање канализације и грађани који још нису дали сагласност, могу то да учине у МЗ „Футог“, док ће Комисија затражити информацију докле се стигло са овом процедуром.

Чланице и чланови Комисије за представке и предлоге ће све поднете представке упутити надлежним институцијама на разматрање и решавање, а пристигле одговоре ће проследити подносиоцима.