Чланице и чланови Комисије за обележавање празника и доделу признања Града прихватили су на данашњој седници пет иницијатива за Фебруарску награду за 2022. годину, које су стигле благовремено, до 31. децембра 2022. године.

Међу предложеним кандидатима су директорка Гимназије „Исидора Секулић“ мр Ружица Вукобратовић (подносилац иницијативе Савет родитеља Гимназије „Исидора Секулић“, проф. психолог Биљана Матић и проф. Јелена Груба), првакиња Балета Српског народног позоришта Ана Ђурић (подносилац иницијативе Српско народно позориште, Удружење балетских уметника Војводине и Балетска школа у Новом Саду), виолиниста, редовни професор Академије уметности Нови Сад мр Стефан Миленковић (подносилац иницијативе Удружење грађана ВАЛМАРО ТРИО и Академија уметности Универзитета у Новом Саду), директор Фолклорног удружења „Велико коло“ из Ветерника Милан  Веселиновић (подносилац иницијативе Душица Дружетић) и професор у пензији мр Бошко Брзић (подносилац иницијативе Владимир Цвијић Спремо).

На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници и одборнице Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.