Виолиниста Стефан Миленковић добитник је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2022. годину, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је виолинисти Стефану Миленковићу за допринос у реализацији пројекта Град Нови Сад – Европска престоница културе и светска уметничка и професионална остварења виолинисте, која негују и афирмишу класичну музику и надахњују младе уметнике за спознају идентитета и врхунска остварења, ради препознатњивости Града Новог Сада. Иницијативу да високо градско признање добије Стефан Миленковић поднели су Академија уметности Универзитета у Новом Саду и Удружење грађана Valmarо trio. Новчани део награде износи 130 хиљада динара. Фебрураска награда биће уручена лауреату 1. фебруара, на свечаности поводом обележавања Дана Града.

Ово високо градско признање додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Фебруарску награду Скупштина Града Новог Сада додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.