Седница Одбора Манифестације “Антићеви дани” одржана је данас у Скупштини Града Новог Сада, а на седници је именован трочлани стручни жири. Седницом је председавала заменица председника Одбора Манифестације “Антићеви дани” и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

За председника стручног жирија именован је песник Мирослав Алексић, а за чланице песникиња Сунчица Радуловић Торбица и песникиња Мирјана Гардиновачки. Како је оцењено на седници Одбора, реч је о добро познатим људима у књижевним круговима, награђиваним песницима и учесницима многобројних песничких фестивала.

Чланови Одбора Манифестације “Антићеви дани” упознати су и с активностима које Културни центра Новог Сада предузима у сусрет одржавању манифестације, а истакнуто је да је већина програма већ осмишљено, док се неколицина још утврђује. Између осталог је објашњено да ће учесници овогодишњих “Антићевих дана” бити саговорници који су на директан или посредан начин били везани за живот и стваралаштво Мике Антића.

Конкурс за доделу годишње награде “Мирослав Антић” за 2022. годину је у току, а рок за подношење пријава је 10. фебруар. Конкурс је расписан за књигу поезије на српском језику која је, као изузетно остварење у области књижевног стваралаштва, објављена на српском језику у 2022. години. На седници је речено да је интересовање за конкурс велико.