Новосадски полумаратон, 30. по реду, одржаће се у недељу, 26. марта, а старт главне трке креће са Трга слободе у 11 часова, речено је данас на састанку Организационог одбора ове спортске манифестације, у чијој организацији учествују представници градских служби, предузећа и установа.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора 30. Новосадског полумаратона MSc Јелена Маринковић Радомировић захвалила се градским установама и предузећима, као и другим учесницима у организацији трка предстојеће спортске манифестације, поручивши да припреме за јубиларни полумаратон теку по плану. Састанку је присуствовала и подсекретарка Покрајинског секретара за спорт и омладину Аранка Биндер.

Поред главне трке од 21,1 километара, такмичари и рекреативци имаће на располагању и трке од 10, односно пет километара, самостално или штафетно.

Директор Извршног одобора Новосадског полумаратона Милан Долга упознао је присутне са трасом стазе. Он је казао да је пријављивање за трке 30. Новосадског полумаратона у току, те да је већ пријављено више од хиљаду учесница и учесника, а да се очекује и велики број младих. Међу пријављенима је и више од 150 страних такмичара.