Чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге данас се својим усменим представкама обратило неколико суграђана. Највећи број представки се односио на комуналне проблеме.

У Футогу у Бањалучкој улици, према речима суграђанина, након реконструкције, коловоз је издигнут, па се, у случају већих падавина, у двориштима скупља велика количина воде. Он наводи да постоје канали за одвод, али су они сада толико затрпани шутом и осталим отпадом, да нису у могућности да прикупе вишак воде.

Представници становника из околних улица поред Клиничког центра поново су изразили забринутост за своју безбедност, јер им корисници Метадонског центра и даље праве проблеме својим понашањем, па су затражили да се поново уведу дежурне патроле милиције.

Испред станара зграде у Улици Драге Спасић број 13, суграђанка је изнела више проблема са којима се суочавају. Како је рекла, након радова на канализацији, асфалт је оштећен, зелене површине затрпане блатом и лишћем, на зградама су исписани непримерени графити. С обзиром да су радови настављени и у околним улицама, имају проблем са паркирањем, јер нису обавештени где и када ће се радови одвијати, па им често паук односи возила.

Један суграђанин је изнео представку са примедбом на увођење новог реда вожње Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“ и изразио забринутост због повећаних гужви услед смањења броја возила.

Суграђанин из Месне заједнице „Видовданско насеље“ у својој писаној представци пожалио се на присуство великог броја невласничких паса луталица у том делу града, а како наводи, има сазнања да је и у другим деловима града слична ситуација. Према његовима речима ти пси су често у чопорима од по десетак и веома су агресивни, па је безбедност пролазника угрожена.

Све представке Комисија ће упутити надлежним институцијама на решавање, а пристигле одговоре ће проследити свим грађанима који су их поднели на кућне адресе.