Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градској Скупштини делегацију Минска, коју је предводила прва заменица председника Извршног комитета Минска Надеждa Анатолиевнa Лазаревич. Делегација главног белоруског града борави у посети Новом Саду, у оквиру које учествује на Српско-белоруском пословном форуму и 90. Међународном пољопривредном сајму.

Током разговора, председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић пожелела је гостима добродошлицу у име градоначелника Новог Сада Милана Ђурића и у своје лично име. Она је исказала задовољство што делегација главног града Белорусије учествује на пословном форуму и Пољопривредном сајму, истакавши значај који сајам има за Нови Сад, Војводину и Србију.

Прва заменица председника Извршног комитета Минска Надеждa Анатолиевнa Лазаревич захвалила се на пријему, истакавши да јој је познат значај Новог Сад у Србији, као и успехе које град остварује, пре свега у области привреде.

Током разговора размењена су искуства које два града имају у мерама, пројектима и развоју привреде и пољопривреде, а амбасадор Белорусије у Србији Њ.Е. Валериј Бриљов, који је такође присуствовао састанку, казао је да постоји простор за сарадњу управо у наведеним областима. Почасни конзул Републике Белорусије у Србији Драгољуб Швоња такође се захвалио на пријему у Скупштини, поручивши да пружа пуну подршку таквој сарадњи.

Састанку је присуствовао и помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић, док су делегацију Минска чинили и представници привредних и пољопривредних компанија из главног града Белорусије, као и представници појединих градских комуналних предузећа Минска.