Стонотенисерка са инвалидитетом и параолимпијка Борислава Перић-Ранковић добитница је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2023. годину, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је стонотенисерки Борислави Перић-Ранковић за достигнућа остварена у параолимпиjском спорту коjима се мотивише неговање међуљудске толеранције и заједништва, здрав живот и тимски рад. Иницијативу да високо градско признање добије Борислава Перић-Ранковић поднео је Градски спортски савез Новог Сада. Новчани део награде износи 130 хиљада динара. Фебрураска награда биће уручена добитници 1. фебруара, на свечаности поводом обележавања Дана Града.

Ово високо градско признање додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Фебруарску награду Скупштина Града Новог Сада додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.