Пролећна изложба слика Удружења ликовних уметника ЛИКУМ отворена је данас у Месној заједници „Гаврило Принцип“, а пред публиком се нашло 40-ак радова чланица и чланова овог удружења. Изложбу слика отворила је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радмировић, поручивши да је задовољство бити део свечаности у организацији удружења које „више од две деценије с поносом промовише уметност и креативност у нашој заједници, али и шире“.

– У претходне готово две и по деценије Удружење ликовних уметника ЛИКУМ је неуморно радило на промоцији уметности, организујући школе сликања, изложбе, као и учешћа на разним манифестацијама како у земљи, тако и у иностранству. Кроз разноликост ваших радова, стилова и техника, ви више од 20 година негујете уметнички дух. То је веома инспиративно – казала је MSc Јелена Маринковић Радмировић.

Председница новосадске Скупштине је оценила актуелну изложбу као плод страсти и преданости уметности у јединствена уметничка дела.

– Свака од изложених слика носи са собом посебну причу и емоцију. Зато сам срећна што данас, отварајући ову изложбу, сви заједно славимо уметност пролећа и делимо радост које нам ово годишње доба доноси – закључила је MSc Јелена Маринковић Радмировић.

У оквиру данашњег отварања изложбе, публици су се представили и поједини песници, као и музчке групе. Удружење ликовних уметника ЛИКУМ основано је 2001. године и броји око 70 активних чланова. Поред изложби, годинама организује школе цртања и сликања, учествује на аматерским смотрама, фестивалима и манифестацијама како у земљи, тако и у иностранству.