Председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић примила је данас у градском парламенту генералну конзулку Црне Горе у Републици Србији Невенку Ћировић, а састанак је одржан у циљу јачања дугогодишњих пријатељских односа и продубљивања сарадње између Новог Сада и црногорских градова побратима, Тивта и Будве.

Током разговора је истакнуто да су досадашње везе између ових градова од изузетног значаја, посебно на пољу културе, туризма и економије.

– Тиват и Будва, као важни туристички и културни центри Црне Горе, природни су партнери Новог Сада у многим областима. Током протеклих година, реализовани су бројни заједнички пројекти, посебно у областима културе и туризма, а односи између Новог Сада, Тивта и Будве засновани су на међусобном уважавању и заједничком интересу за развој – казала је председница градске Скупштине Дина Вучинић.

Генерална конзулка Црне Горе Невенка Ћировић похвалила је активности које се спроводе у оквиру размене културних манифестација, фестивала и уметничких пројеката. Она је истакла важност одржавања веза које доприносе и јачању привредних односа.

Једна од тема данашњих разговора односила се и на сарадњу три града у области женског предузетништва, а председница новосадског парламента нагласила је значај оснаживања жена у пословном свету, истакавши да Нови Сад годинама креира услове који омогућавају женама да се лакше упусте у предузетничке воде.

Како је речено на састанку, Нови Сад је отворен за сарадњу у овој области, било да је реч о организовању заједничких радионица, обука или форума, који би окупили предузетнице из три града, са циљем размене искустава, успостављања нових пословних контаката или подстицања заједничких пројеката.

Генерална конзулка подвукла је да је Црна Гора посвећена унапређењу женског предузетништва, те да се у локалним самоуправама реализују програми подршке женама у бизнису. На састанку је изражена спремност да три града буду део оваквих активности, чиме би се додатно ојачали привредни и друштвени односи између градова побратима.