Седница Скупштине Града Новог Сада заказана је за сутра, уторак, 27. септембра, са почетком у 10 часова. За Дневни ред VII седнице за сада је предложено 64 тачке, а као најбитнија издвојен је ребаланс буџета Града.

– Прву јесењу седницу Скупштине Града Новог Сада обележиће пре свега Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2016. годину. Град је на приходној страни од продаје нефинансијске имовине приходовао две милијарде динара, те се та средства морају планирати и на расходованој страни – прецизирао је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

На дневним реду седнице наћи ће се и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о радном времену угоститељских објеката, по којој се радно време петком и суботом продужава до један час после поноћи. Ипак, како је нагласио председник Скупштине града, према Предлогу одлуке уколико је против привредног субјекта коме је продужено радно време поднет захтев за покретање прекршајног поступка или је издат прекршајни налог због прекорачења радног времена или дозвољеног нивоа буке, као и због ремећења јавног реда и мира, Градска управа за привреду доноси решење о престанку важења права на продужено радно време.

Поред поменутих, на дневном реду сутрашње седнице наћи ће се предлози одлука о изменама програма инвестиционих активности градских комуналних предузећа, потом извештаји о реализацији програма инвестиционих активности неколико јавно-комуналних предузећа за првих шест месеци ове године, као и решења о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама овогодишњих програма пословања градских предузећа и установа културе.

– Очекујем конструктивну расправу на седници Скупштине, очекујем и примедбе опозиције, али верујем да ће рад Скупштине протећи по демократским начелима – закључио је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.