Презентација примене Етичког кодекса понашања функционера локалне самоуправе одржана је данас у Великој сали Скупштине Града Новог Сада. Током презентације, локални функционери потписали су и Изјаву о прихватању обавезе поштовања Етичког кодекса, а они који нису били у могућности да то учине данас потписану изјаву могу да доставе Савету за праћење примене Етичког кодекса.

Презентацији је присуствовао и председник новосадског парламента Здравко Јелушић, који је, потписујући Изјаву, поручио да је “јако битно да се функционери локалне самоуправе упознају са одредбама Етичког кодекса.”

– Доношење Етичког кодекса значи пре свега један већи степен разумевања између грађана и политичара. Још је у римско време речено да је држава која почива само на законима, а не на моралу и етици као кућа која нема темеље – истакао је председник Супштине града Здравко Јелушић.

Генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић оценио је да је смисао Етичког кодекса упућивање на самосвест локалних функционера.

– Када су изабрани на неку функцију потребно је да се функционери онда и понашају у складу са нормама Етичког кодекса – казао је Станичић, истичући да је од велике важности да Савет за праћење примене Етичког кодекса функционише.

????????????????????????????????????

Председница Савета за праћење примене Етичког кодекса мр Маја Седларевић прецизирала је да је Савет врло одговорно и озбиљно схватио своју улогу, те да је због тога на почетку новог мандата организована презентација кодекса.

– Следећи задатак Савета јесте праћење примене Етичког кодекса да видимо колико је локалних функционера прихватило да потпише изјаву – казала је Седларевић.

Данашњој презентацији присуствовали су поједини одборници и одборнице, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа и други јавни функционери, а они који су данас били спречени да дођу, потписане изјаве упутиће Савету за праћење примене Етичког кодекса.

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).