Седница Скупштине Града Новог Сада, 11. у овом сазиву, одржаће се сутра са почетком у 10 часова, најавио је данас председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, додајући да Дневни ред има близу 50 тачака. Главна тачка сутрашње седнице, како је председник новосадског парламента Јелушић објаснио, односи се на ребаланс буџета Града Новог Сада за ову годину.

– Сутрашња седница је практично наставак претходне седнице, када је донета одлуку о ликвидацији два јавна предузећа и формирању две градске управе, а да би се послови који су радила та два јавна предузећа пренели на градске управе. Сада је непходно да се за новоформиране градске управе одреди простор у буџету Града Новог Сада, како би се послови које оне обављају могли финансирати – појаснио је Јелушић.

Једна од тачака Дневног реда је и Предлог одлуке о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства за делатности одржавања и поправки стамбених и пословних зграда, обезбеђивања јавног осветљења и пружања димничарских услуга. Према Предлогу одлуке, ЈКП “Стан” се овлашћује да изабере најбољег приватног партнера, с којим ће Град и “Стан” склопити уговор о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, на период не дужи од десет година.

Председник Скупштине града истакао је да је ће се пред одборницима и одборницама наћи и Предлог решења о образовању и именовању Комисије за израду Нацрта одлуке о изгледу и употреби грба, заставе и назива Града Новог Сада.

– Задатак Комисије је да утврди еталон, изворник грба Града Новог Сада, утврди еталон, изворник заставе Града Новог Сада, утврди начин употребе и истицања грба и заставе и употребу назива Града Новог Сада – поручио је председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић.

Он је рекао да на сутрашњој седници очекује исцрпну, али квалитетну расправу око 50 тачака Дневног реда. Почетак седница Скупштине Града Новог сада заказан је за 10 часова.