Чланови Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству утврдили су на данашњој седници листу предлога кандидата за Фебруарску награду за 2016. годину. На данашњој седници Комисије прихваћенo je десет иницијативa за високо градско признање, а међу кандидатима су професор емеритус у пензији Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду др Бранка Лазић (подносилац иницијативе Центар за промоцију и едукацију Органска башта Београд), потом сликар и графичар из Новог Сада Петар Ћурчић (подносилац иницијативе група грађана), директор фолкорног удружења “Велико коло” из Ветерника Милан Веселиновић (подносилац иницијативе Душица Дружетић), књижевник и вајар Радован Ждрале (подносилац иницијативе директорица ОШ “Никола Тесла” из Банатског Карађорђева Ангелина Мајковић), иноватор Миле Плавшић (подносилац иницијативе мр Бошко Брзић и председник МЗ “Каћ” Урош Лончар), редовни професор Универзитета у Новом Саду др Драган Мунитлак (подносилац иницијативе Црвени крст Новог Сада – Градска организација и Друштво новинара Војводине), атлетичарка Ивана Шпановић (подносилац иницијативе АК “Војводина”), проф. др Дејан Микавица (подносилац иницијативе Друштво новинара Војводине), дипломирани инжењер технологије Весна Одановић (подносилац иницијативе Новосадски еколошки центар) и магистар књижевних наука Бошко Брзић (подносилац иницијативе Владимир Цвејин Спремо).

На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.