Чланови Савета за особе са посебним потребама на данашњој седници разматрали су Информација о раду Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада.

Удружење је хуманитарна, невладина, нестраначка и непрофитна организација која окупља особе са интелектуалним тешкоћама и њихове породице.

Програмске активности које спроводи ово удружење су, Дневни боравак „Пријатељи“, за особе са интелектуалним тешкоћама преко 27 година старости које су изгубиле право боравка у државним институцијама, реализује се пет пута недељно, Инклузивни сервис“Цврћак“, за децу до 14 година старости са и без сметњи у развоју, реализује се два пута недељно, Омладински клуб „Крилце“, за особе са интелектуалним тешкоћама старости преко 15 година, одржава се три пута недељно, затим Клуб родитеља и Волонтерски сервис.

Удружење МНРО броји преко 200 чланова, а у оквиру Дневног боравка који је носећи сектор Удружења и који је подржан од Министарства за рад, запошњавање, борачка и социјална питања, реализују се две радионице дневно са 20 корисника који свакоднево долазе и прате програм. У складу са указаним приликама организују се излети, кампови осамостаљивања, одласци у биоскоп, позориште и друге манифестације у граду.

Сарадњу са Скупштином Града Новог Сада, ГУ за дечију и социјалну заштиту, ШОСО „Милан Петровић“, Домом здравља, АИЕСЕЦ и ЈЦИ организацијама, Министарством рада и социјалне политике, са покрајинским и републичким савезом удружења МНРО и Црвеним крстом Новог Сада, ово Удружење спроводи од свог настанка.