На данашњој седници Савета за особе са посебним потребама, а поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, удружења и установе које се баве овим питањима су представиле своје активности и проблеме са којима се суочавају у свом раду.

Седници су присуствовали представници Школе за основно и средње образовање “Милан Петровић”, предузећа за професионалну рехабилитацију, оспособљавање за рад и запошљавање инвалида “ДЕС” ДОО, Удружења ратних ветерана, инвалида и породица погинулих бораца, Удружења дистрофичара, Организација глувих Нови Сад, Удружења параплагичара Нови Сад, Удружења за помоћ особама са аутизмом, Хуманитарног удружења “Вилсон”, Удружења Призма Аутизма, Удружења ратних и миродопских војних инвалида, Градске организације слепих и слабовидих Нови Сад, Удружења грађана “Сунце” за церебралну  и дечију парализу и представници Удружења ментално неразвијених особа Нови Сад.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се са циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у социјалном  и економском животу друштва.