Чланови Савета за особе са посебним потребама су на данашњој седници упознати са Информацијoм Градске управе за образовање Града Новог Сада о броју ученика са сметњама у развоју у основним школама на територији Града Новог Сада.

Савез за спорт и рекреацију инвалида Града Новог Сада је на предходној седници овог Савета, затражио да Градска управа за образовање достави број ученика основношколског узраста како би их укључио у спортско – рекреативне активности овог Удужења.

Укупно 709 ученика са сметњама у развоју похађа основне школе на територији Града Новог Сада. Од тога, највећи број ученика, 372 је у Основној школи “Душан Радовић”, а основне школе “Доситеј Обрадовић” у Новом Саду и “22 август” у Буковцу нема ученика са сметњама у развоју. По два ученика су у основним школама “Свети Сава” у Руменци и “Алекса Шантић” у Степановићеву, три у “Лаза Костић” у Ковиљу, по четири ученика похађају школе “Бранко Радичевић” у Новом Саду и “Људовит Штур” у Кисачу, по пет ученика је у “Ђура Даничић”, “Иво Андрић” у Будисави, “Вељко Петровић” у Бегечу, док ја по осталим школама распоређено до највише 30 ученика колико имају основне школе “Соња Маринковић” у Новом Саду и “Мирослав Антић” у Футогу.