Андроид апликација Скупштине Града Новог Сада од данас је доступна за све мобилне уређаје које користе андроид систем, чиме је новосадски парламент постао први локални и међу првима парламентима у региону који уводи апликацију за мобилне уређаје, као што су мобилни телефони и таблети. Тиме Скупштина Града Новог Сада, поред редовне електронске комуникације путем и-мејла скупштинских служби са одборницима и одборницама, наставља процес дигитализације и путем андроид апликације.

Преко андроид апликације за сада могу да се преузимају скупштински материјали, а на овај начин се, кроз дигитализацију рада Скупштине Града Новог Сада, даље унапређује јавност у раду, јер поред одборника и одборница, скупштински материјали и одлуке су на исти начин доступни начелницима градских управа, градским предузећима и установама, али и медијима који прате рад Скупштине града. У плану је даља дорада андроид апликације, како би се омогућило свим заинтересованим грађанима да преузимају Службене листове Града Новог Сада, односно да се кроз апликацију омогући једноставна претрага докумената које је донела Скупштине града.

Андроид апликација може се преузети преко дигиталне платформе за андроид апликације Google play, а под називом Скупштина Града Новог Сада. Такође, ради преузимања андроид апликације постављен је линк на званичној интернет страници Скупштине града https://skupstina.novisad.rs/.

Пуштањем у рад андроид апликације, Скупштина Града Новог Сада наставља процес дигитализације рада градског парламента, а применом и усклађивањивањем са информационим технологијама новосадска Скупштина остварује уштеду и већу функционалност.