На данашњој седници чланице и чланови Савета за јавни ред и мир и безбедност Скупштине Града Новог Сада већином гласова усвојили су Предлог одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2019. годину.

Програм обухвата набавку навалног ватрогасног возила заједно са припадајућом опремом која иде уз ово возило и наставак је реализације набавке из 2018. године. Средства за реализацију овог Програма обезбеђена су из буџета  Града Новог Сада за 2019. годину у укупном износу од 31.500.000,00 динара.

За разлику од осталих ватрогасних возила навално ватрогасно возило излази прво на интервенцију јер је најкомплетније, односно опремљено је опремом и алатом за гашење свих врста пожара, а у новије време и опремом за техничке интервенције. Садржи резервоар за воду, резервоар за пенило, пумпу, водену инсталацију, преносне апарате за гашење пожара прахом и угљен диоксидом, преносни апарат за гашење пожара лаких метала и може да одговори на скоро све врсте интервенција. Посада овог возила  састоји се од командира, возача и четири ватрогасца, те се и по томе разликује од осталих ватрогасних возила.