На данашњој седници Савета за културу разматран је и већином гласова усвојен Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о установама културе чији је оснивач Град Нови Сад.

Овим Предлогом одлуке предвиђено је да се мења седиште Позоришта младих, Нови Сад, које се најпре са адресе Игњата Павласа број 8, који је објекат враћен приватним власницима у процесу реституције, пресељава у објекат исте улице на броју 4. Како је и овај објекат у процесу реституције враћен Соколском друштву Војводина из Новог Сада, Позориште младих, Нови Сад  склапа Уговор о закупу пословног простора са новим власницима објекта у Улици Игњата Павласа број 4 који ће бити и регистровано седиште ове Установе.

Како су стекли услови за примену Одлуке о оснивању Новосадског дечијег културног центра, Нови Сад, упис у регистар Привредног суда у Новом Саду, као и доношење осталих општи и других аката, овим Предлогом у оквиру установа културе чији је оснивач Град Нови Сад, додаје се и Новосадски дечији културни центар.

Савет је већином гласова усвојио и Предлог Одлуке о постављању бисте Тараса Шевченка у Новом Саду.

Биста Тараса Шевченка, истакнутог украјинског песника и сликара, борца за слободу словенских народа, биће израђена од бронзе, висине 105 центиметара, на постаменту од гранита, висине 200 центиметара и постављена на уређеној зеленој површини уз Булевар цара Лазара и Алеју Мике Антића.

Иницијативу за постављање ове спомен бисте поднела је Амбасада Украјине у Београду, украјинско-русинска заједница у Војводини, а Градска управа града Лавова, у којој већ постоје Улице Српска и Вука Караџића, је донела одлуку да израда ове бисте буде поклон Граду Новом Саду.