На данашњој седници Савета за културу једногласно је прихваћена Иницијатива Кола српских сестара Епархије бачке, а затим и Одлука о постављању спомен-плоче Јелици Беловић Бернаџиковској у Новом Саду. Спомен-плоча била би постављена на унутрашњу страну источног зида Успенског гробља. Јелица Беловић Бернаџиковски је била познати педагог, етнограф, музеолог, књижевница и преводилац, најбољи познавалац ткања и веза на прелазу из 19. у 20. век. Радила је као наставница у Мешовитој грађанској школи у Новом Саду, сахрањена је на Успенском гробљу, али јој се не зна гробно место.

Савет је прихватио Иницијативу као и Одлуку о постављању спомен-плоче Нађ Бели, професору физичког васпитања у Електротехничкој школи „Михајло Пупин“ у Новом Саду, који је погинуо као припадник ЈНА 1992. године. Иницијатива је потекла од Друштва наставника физичког васпитања Новог Сада и Организације резервних војних старешина Града Новог Сада, а спомен-плоча би била постављена на дворишном, североисточном зиду Електротехничке школе „Михајло Пупин“.

На седници су разматране и упућене стручним службама на даље разматрање Иницијатива за подизање спомен-обележја Николи Тесли у Новом Саду, на предлог тринаест директора установа културе Новог Сада, заједно са предлогом Младена Кецмана који се лично обратио Председнику Републике и Иницијатива Друштва лекара Војводине Српског лекарског друштва, за подизање бисте др Петера Шварца испред Пастеровог завода у Новом Саду.