Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић присуствовала је у четвртак, 9. септембра, радионици за родитеље и децу „Култура, родитељи и деца“, која се одржала у Новосадском дечијем културном центру, у организацији невладине организације „Трандафили“. На радионици су истакнути најбитније компоненте савременог родитељства, васпитања и односа родитељ – дете.

– Срж овог предавања јесте да савремена породица мора бити окренута детету, спремна да прати дететова интересовања и ослушкује његове потребе. Такође, морамо као примарни елемент у функционисању савремене породице константно истицати, али и едуковати родитеље са педагошком културом, која је итекако значајна за развој целокупног друштва. Емпатија и лична одговорност ће нас увек водити ка лепом, али оно што је најбитније јесте да иза нас не остаје ништа материјално, већ вредносно, све оно чему ће сведочити будуће генерације. Остају наша деца, која ће заједно са родитељима кроз овакав вид едукације, али и разноврсне креативне радионице, вредно радити да постану морани људи. То ће бити наше највеће богатство – поручила је заменица председнице новосадске Скупштине Криситна Караић.

Она је додала да је поносна на чињеницу да Град Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, кроз многобројне културне садржаје, ослушкује, реализује и доприноси најзначајнијој инвестицији – деци, која ће „увек трагати за лепим и својим културним вредностима и изнова доказивати да је култура један од најважнијих симбола нашег града, а да су деца заиста будућност Србије“.

Предавач, проф. др Снежана Бабић-Кекез је, објашњавајући најбитније компоненте савременог родитељства, указала да поред физичког, интелектуалног, религијског, моралног васпитања, ми као родитељи, али и целокупно друштво морамо имати у виду и естетско васпитање, које има за циљ уочавање, доживљавање и испољавање потребе за лепим, али и свих карактеристика које прожима естетска култура.