Техничка школа „Павле Савић“, стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић-Ранковић и фоторепортер Јарослав Пап, постхумно, добитници су овогодишње Октобарске награде Града Новог Сада, док је Новембарска повеља за 2021. годину припала Јавном комуналном предузећу „Новосадска топлана“, Предшколској установи „Радосно детињство“, Црвеном крсту Новог Сада, председнику, оснивачу и активисти Новосадске бициклистичке иницијативе Марку Трифковићу и Установи за израду таписерија „Атеље 61“, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Техничкој школи „Павле Савић“ награда је додељена за остварења постигнута у области просвете и развоја школства и допринос реформи средњег стручног образовања, поводом 60 година од оснивања. Стонотенисерки и параолимпијки Борислави Перић-Ранковић Октобарска награда додељена је за врхунске резултате у области спорта, постигнуте у земљи и на европским, светским и олимпијским такмичењима, којима доказује да се мотивисаношћу, непоколебљивошћу и позитивним духом постаје шампион у животу. Фоторепортеру Јарославу Папу високо градско признање постхумно је додељено за изузетно стваралаштво остварено оштрим оком, кроз непоновљиве фото-приче, које најлепши албум Новог Сада и уметност тренутка у земљи и свету чине препознатљивим.

Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ заслужило је Новембарску повељу за 2021. годину за резултате рада остварене током 60 година од оснивања и развоја најмодернијег система даљинске енергије, како би Нови Сад имао модеран и ефикасан систем даљинског грејања као кључног чиниоца свеобухватне одрживе енергије Града Новог Сада. Предшколској установи „Радосно детињство“ Новембарска повеља додељена је за успешан и квалитетан стручан рад и несебично залагање у васпитању најмлађих суграђана, чиме дуги низ година активно пружају подршку деци, родитељству и породици, ради безбрижног детињства. Црвеном крсту Новог Сада високо градско признање додељено је за хуманитаран рад племенитих људи, којим олакшавају људске патње и пружају помоћ угроженима и превентивно делују у просвећивању грађана у области здравствене и социјалне заштите и унапређењу хуманитарних вредности друштва, поводом 140 година од оснивања.

Председнику, оснивачу и активисти Новосадске бициклистичке иницијативе Марку Трифковићу Новембарска повеља додељена је за неуморни бициклистички активизам, којим доприноси подизању грађанске свести о еколошком и здравственом значају коришћења бицикла и интеграцији у свакодневне активности грађана и Град Нови Сад учинио јединственим и препознатљивим по организовању Новосадске бициклистичке критичне масе. Установи за израду таписерија „Атеље 61“ добило је Новембарску повељу за оригиналан и уметнички израз у сједињавању традиционалног ткања и савремене уметности у настајању аутентичних таписеријских уметничких дела, који шест деценија негује и чува културну баштину и представља јединствен пример комплексне институције културе.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, док се Новембарска повеља додељује поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.