Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, у уторак 19. октобра, а пред одборницама и одборницима наћи ће се готово 70 тачака. Главна тачка сутрашње седнице односи се на Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2021. годину и према овом Предлогу буџет се утврђује у износу од 34.484.469.101,12 динара. Како је образложено, овогодишњим другим ребалансом, на приходној страни повећана су средства по основу текућих прихода, имајући у виду остварење прихода буџета у протеклих девет месеци и, на основу тога, извршену процену њиховог остварења до краја године, док су смањена примања од продаје финансијске и нефинансијске имовине. Разлика у приходима највише је последица повећања пореза, односно боље наплате прихода од пореза и то повећање од 621,4 милиона динара. Од тога, како је образложено у Предлогу ребаланса, највише се односи на повећање прихода од пореза на зараде у износу од 611,8 милиона динара.

Остале тачке Дневног реда сутрашње седнице углавном се ослањају на промене које доноси ребаланс буџета. Тако ће се пред одборницама и одборницима, поред измена и допуна Програма уређивања грађевинског земљишта за ову годину, наћи и измене о Програму одржавања објеката путне привреде, потом измене овогодишњих програма инвестиционих активности и програма пословања јавно и јавно-комуналних предузећа, те извештаји о реализацији програма инвестиционих активности градских предузећа за прву половину 2021. године. Одборнице и одборници ће расправљати и о предлозима програма економског опоравка од настале штете услед смањеног прихода као последице епидемије ковида-19 за ЈГСП-а „Нови Сад“ и Спенс.

Када је реч о темама из области културе, на предложеном Дневном реду сутрашње седнице налазе се предлози измена и допуна програма рада градских установа културе за ову годину, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансирању пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, којим се, између осталог, врше измене у првобитном Финансијском плану Пројекта.

Одборнице и одборници расправљаће и о изменама Статута Стамбене агенције Града Новог Сада, о неколико предлога израда, те измена и допуна планова генералне регулације, као и о давању простора на коришћење појединим месним заједницама. На Дневним реду су и поједина кадровска решења.

Седница Скупштине Града Новог Сада, 20. по реду, због поштовања епидемиолошких мера, одржаће се у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине, а почетак седнице је у 10 часова.