Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, 29. априла, са почетком у 10 часова, а на Дневном реду XXVI седнице наћи ће се 50 тачака.

У првом делу седнице одборнице и одборнице ће расправљати о одлукама који се односе на урбанизам, међу којима су планови генералне и детаљне регулације, али и измене и допуне појединх планова.

Пред одборницама и одборницима ће се наћи и одлуке из области социјалне заштите, као што су доделе стамбене подршке куповином стана за двочлано, четворочлано и петочлано домаћинство, али и одлуке о отуђењу станова из јавне својине града, који су додељени у закуп избеглим лицима у Ченеју и Ветернику.

Извештај локалног омбудсмана за 2021. годину, као и Извештај о раду Правобранилаштва Града Новог Сада за прошлу годину, такође ће се наћи на сутрашњем дневном реду XXVI седнице новосадске Скупштине. Поред тога, одборнице и одборници ће расправљати и о Извештају о коришћењу средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине Града Новог Сада за 2021. годину, потом Извештају о раду Градског штаба за ванредне ситуације Града за прошлу годину, као и о План рада Градског штаба за ванредне ситуације за ову годину.

Предлог одлуке о установама културе, према којој се поред раније основаних, уводи новооснована установа културе чији је оснивач Град – мађарски културни центар ,,Петефи Шандор“, такође је на дневном реду седнице, а одборнице и одборници ће расправљати и о постављању скулптурног дела „Човек јелен“, дело вајара Николе Зарића, које би се поставило у централном делу Лиманског парка.

На сутрашњој седници ће се наћи и одлуке које се тичу градских комуналних предузећа. Међу њима су анализа пословања јавних и јавно комуналних предузећа за 2021. годину, те информација о планираним и реализованим активностима из програма пословања градских предузећа за претходну годину. Такође, на дневном реду су и годишњи извештаји о реализацији програма инвестиционих активности „Пута“ и „Паркинг сервиса“, те извештај активности које спроводи Градска управа за имовину и имовинско-правне послове. Одборнице и одборници ће расправљати и о предлозима о изменама програма инвестиционих активности и програма пословања „Водовода и канализације“, потом извештају о раду Стамбене агенције за 2021. годину, ко и Програму подршке за спровођење пољопривредне политике Новог Сада за ову годину. Одборници и одборнице разматраће и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о порграму уређивања грађевинског земљишта за 2022. годину.

Пред одборницама и одборницима ће се наћи и неколико предлога решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини града Градској библиотеци, Центру за социјални рад, те месним заједницама „Буковац“, „Подбара“, „Сава Ковачевић“ и „Ковиљ“. Одборници и одборнице ће расправаљати и о називима улица у Ветернику и Новом Саду, као и о појединим кадровским решењима.

Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се у великој сали Скупштине АП Војводине.