Чланови Савета за културу и информисање данас су разматрали две иницијативе Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“, за постављање спомен-обележја посвећено Митру Суботићу Суби у Лиманском парку, на Субином платоу и за постављање скулптуралног дела на простору „Креативног дистрикта“ и донели закључак по којем ће тражити стручно мишљење ЈП „Урбанизам“ Завод за урбанизам и Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада о поменутим иницијативама.

У иницијативи за постављање спомен-обележја посвећено Митру Суботићу Суби у Лиманском парку наведено је да је својим залагањем и стваралаштвом у области културе овај Новосађанин, композитор и продуцент, дао неизмеран допринос светској савременој музичкој баштини.

Како је наведено у другој иницијативи, постављањем скулптуралног дела код „Креативног дистрикта“, додатно би се оплеменио отворени простор у оквиру овог комплекса, дао му нови уметнички предзнак, уз уважавање просторног идентитета и сећања на индустријско наслеђе.

Постављање поменутих обележја били би део програма „Европске престонице културе“, а трошкове финансирања и извођачке радове сносила би Фондација.

Након прибављања мишљења, Савет за културу и информисање ће одлучивати о поднетим иницијативама.