Чланице и чланови Комисије за називе делова насељених места на данашњој седници разматрали су предлоге за давање назива делова насељених места и то: предлог Александра Петровића, помоћника градоначелника Града Новог Сада, за давање назива тргу у Новом Саду, кп 110/1 КО Нови Сад II по граду Дортмунду, предлоге Републичког геодетског завода за давање назива улици Нова 22 у Новом Саду, која почиње између кп 4042/1 и кп 4043, иде целом дужином кп 4042/25 и завршава се између кп 4042/24 и кп 4031, КО Ветерник, затим, за давање назива улици у Новом Саду, која почиње на кп 4043/21, иде дуж дела кп 4043/22 и завршава се између кп 4043/1 и 4044, КО Ветерник, предлога Републичког геодетског завода за давање назива улици у Футогу, кп 1228 КО Футог и предлога за давање назива улици у Петроварадину, која почиње код кп 4990/18, иде делом кп 4990/9 и завршава се код кп 4990/8, КО Петроварадин.

У оквиру разматрања Предлога Александра Петровића, помоћника градоначелника, за давање назива тргу у Новом Саду по граду Дортмунду, речено је да је овај град један од првих градова побратима Новог Сада са којим је повеља о братимљењу потписана пре 40 година, 1982. године. Дортмунд је град у западној Немачкој, у покрајини Северна Рајна-Вестфалија, има око 590.000 становника, а од Новог Сада је удаљен око 1500 км, а као симбол пријатељства братских градова, у Дортмунду је 2017. године, на 35-годишњицу братимљења Дортмунда и нашег града, отворен Новосадски трг (Platz von Novi Sad), наводи се даље у образложењу.

Како је објашњено, Нови Сад и Дортмунд су сарадњу остварили реализацијом конкретних и квалитетних пројеката, разменом знања и искустава, а печат ове сарадње је свакако култура. Због свега наведеног, чланице и чланови Комисије подржали су, већином гласова, предлог да се травната површина испред Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ поред Трга незнаног јунака, назове Трг Дортмунда.

Према закључцима Комисије, две улице у Ветернику добиће називе по Оливери Марковић, нашој познатој и истакнутој глумици и по Јелисавети Начић, првој жени дипломираној архитекти у земљи, која је пројектовала прву модерну школску зграду Основне школе Краљ Петар први у Београду, прву болницу за туберкулозу, прву кружну пећ за израду опеке, прву плански зидану стамбену зграду на Балкану и чувено Мало степениште на Калемегдану.

Такође, једногласно су прихваћени предлози да се улици у Футогу додели име по познатом песнику Душку Трифуновићу, а улици у Петроварадину назив Метохијска.

Сви предлози биће упућени на седницу Скупштине Града на даље разматрање и усвајање.