Чланови Комисије за називе делова насељених места Скупштине Града Новог Сада на данас одржаној седници разматрали су иницијативу Дома „Ветерник“, Ветерник и утврдили предлог решења за давање назива улици у Ветернику, која почиње од Улице новосадски пут, између кп 2178/1 и кп 1821, иде делом кп 1819, кп 1820, кп 2150/1, кп 3335 и завршава се код Улице патријарха Викентија, кп 4273, све у КО Ветерник, по Ханелоре Ламхе.

Како је речено у образложењу иницијативе овог предлога, Ханелоре Ламхе је за своје хуманитарне активности као и искрено пријатељство према грађанима Новог Сада, 1999. године проглашена почасном грађанком Града Новог Сада. У родном Дортмунду, граду побратиму Новог Сада од 1982. године, Ламхе је иницирала прикупљање одеће, обуће, играчака, паковала их и транспортовала до Новог Сада. Путем локалних медија иницирала је донирање прехрамбених производа, а код болница донацију лекова, кревета, постељине, инвалидских помагала и слала их у Нови Сад. Уз подршку тадашњег градоначелника Дортмунда Гинтера Замтлебеа, када су 1999. године пале прве бомбе Нато алијансе на Нови Сад, Ламхе је отпопчела свакодневне протесте у центру Дортмунда пружајући подршку грађанима Новог Сада и Ребуплике Србије и истовремено је својим приватним колима неколико пута довозила у Ветерни пун гепек слаткиша, играчака, одеће и обуће за штићенике Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику. Финансирала је изградњу једног павиљона за смештај корисника у овом Дому који је са поносом истакнут у круге ове Установе. Ханелорина хуманитарна помоћ стизала је не само у Дом „Ветерник“ чијим корисницима је била изузетно посвећена, већ и школи Милан Петровић у Новом Саду као и СОС Дечије село у Сремској Каменици. Упркос болести са којом се и сама борила и која ју је везала за колица, Ламхе је наставила свој хуманитарни рад посећујући двапут годишње штићенике Дома „Ветерник“. За свој хуманитарни рад је 2003. године одликована Савезним крстом за заслуге Покрајине Северна Рајна Вестфалија.

На данашњој седници Комисија је утврдила и предлоге решења на иницијативу грађана Сремске Каменице и Петроварадина. Тако би улица у Сремској Каменици, која почиње од Улице фрушкогорски пут, иде делом кп 2088, кп 2074/1 и кп 2074/2 и дуж кп 2074/6 и кп 2083/9, све у КО Сремска Каменица, добила назив Пчеларска, а улица која почиње између кп 5205/4 и кп 5290, иде целом дужином кп 5218 и завршава се између кп 5214/3 и кп 5317, све у КО Петроварадин, би добила назив Ружин гај.

Након што мишљење дају Национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет за међунационалне односе Града Новог Сада, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о прихваћеним предлозима.