Глумица Српског народног позоришта Гордана Ђурђевић Димић,  хуманиста Драгомир Љубинац и Музеј Војводине предложени су за кандидате за Октобарску награду за ову годину, док су књижевник и проф. др Сава Дамјанов, службеник у пензији Вујадин Станков, Пољопривредна школа са домом ученика, Футог и Хокеј клуб „Војводина“ предложени кандидати за Новембарску повељу за 2022. годину, одлучено је на данашњој седници Комисије за обележавање празника и доделу признања Града.

Глумицу СНП-а Гордану Ђурђевић Димић за Октобарску награду предложило је Удружење Медија Портал, а у иницијативи је између осталог наведено да је еминентна и призната уметница остварила и гради до данас у Новом Саду најбољи пример успешне жене која поносно представља свој град и своју професију, те да је њен рад допринео развоју новосадске и војвођанске културне сцене.

Хуманисту Драгомира Љубинца за високо градско признање предложили су Црвени крст Војводине, Црвени крст Новог Сада, МЗ „Видовданско насеље“, Савез крајишких удуржења Нови Сад и Удружење „Српски крајеви“. У иницијативи је наведено да је хуманитарни рад животно опредељење Драгомира Љубинца, да је све своје слободно време користио за пружање помоћи онима којима је она била најпотребнија, а да је своје хуманитарно деловање истакао и у акцијама за помоћ деци. Свој хумaнитарни рад, како је наведено, остварује још од 1992. године.

Музеј Војводине за Октобарску награду предложио је Историјски архив Града Новог Сада. Како је наведено у иницијативи, од свог оснивања, ова установа је дала огроман допринос на промоцији и заштити културних добара, а реализовањем бројних програма, запослени у Музеју Војводине дали су немерљив допринос на афирмацији и промовисању локалне историје.

Проф. др Саву Дамјанова за Новембарску повељу су предложили Градска библиотека у Новом Саду, Библиотека Матице српске и Културни центар Војводине „Милош Црњански“. У иницијативи је између осталог наведено да је укупан стваралачки и радни опус проф. др Саве Дамјанова као писца, књижевног историчара, јавног делатника и професора емеритуса Универзитета у Новом Саду везан за Нови Сад, те да је у професионалној каријери препознатиљ и по томе што је истраживао и бавио се недовољно проученим и примећеним писцима и појавама у српској књижевности, посебно оним које представљају додире српске културе с европским токовима тих времена.

Вујадина Станкова за високо градско признање предложила је Градска управа за опште послове, а у иницијативи је наведено да је Станков 40 година рада и службеног ангажовања у свакодневном непосредном контакту и раду са грађанима Новог Сада, сваком помогао да оствари своја права, чиме се изузетно истакао у својој професији, истовремено примењујући принципе „Добре управе“ ради ефикаснијег остваривања права грађана.

Пољопривредну школу са домом ученика за Новембарску повељу предложила је Градска управа за образовање, а у иницијативи је између осталог наведено да је Пољопривредна школа заслужила признање из разлога постигнутих изузетних резултата у области просвете и достигнућа у васпитно-образовном раду, а поводом јубилеја који се обележава ове године, 75 година од оснивања школе.

Хокеј клуб „Војводину“ за високо градско признање предложио је Савез хокеја на лед Србије и то за свој дугогодишњи рад и залагање на очувању духа колективизма и спортског надметања, а у сезони 2021/2022 када је ХК „Војводина“ освојила титулу шампиона Србије у сениорској конкуренцији и поводом 65 година постојања клуба.

Чланови Комисије предложили су да новчани део награде износи 130.000 динара.

Комисија је предлоге за највиша градска признања упутила Скуштини Града Новог Сада, а коначну реч даће одборници и одборнице на свечаној седници Скупштине града.