Седница Скупштине Града Новог Сада, последња у овој години, одржаће се сутра са почетком у 10 часова у Великој сали новосадске Скупштине. На предложенoм дневном реду 35. седнице налази се 64 тачaка, од којих је највећи број оних који се наслањају на претходно усвојен буџет Града Новог Сада и односе се на комуналне и теме из области културе.

Међу најважнијим тачкама сутрашње седнице јесте Предлог одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2023. годину, а за реализацију Програма планирана су средства у износу од 8.247.751.089 динара. Поред тога, пред одборницама и одборницима ће се наћи програми пословања јавних и јавно комуналних предузећа, којим се, између осталог, дефинишу циљеви, планирају активности, извори прихода и позиције расхода, планирају начин расподеле добити и друго у 2023. години. Уз неведене, од комуналних тема на сутрашњој седници биће заступљене и поједине измене и допуне одлука и то Одлуке о  комуналној милицији и Одлуке о јавним паркиралиштима на територији Новог Сада.

На седници би требало да се расправља и о програмима рада Агенције за енергетику, потом Стамбене агенције и Туристичке организације Града Новог Сада за 2023. годину, те програмима инвестиционих активности за наредну годину које спроводе Градска управа за имовину и имовинско-правне послове, односно Градска управа за социјалну и дечију заштиту.

Такође, одборнице и одборници расправљаће и о неколико урбанистичких планова генералне и детаљне регулације, као и о одлукама о изради оваквих планова, а разматраће се и неколико измена одлука о прибављању непокретности, попут оне за потребе Дома здравља на Видовданском насељу, као и за изградњу спортског комплекса у Футогу. Уз наведено, одборници и одборнице ће разматрати и Предлог одлуке о финансирању стамбене подршке Града Новог Сада у наредној години.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог локалног акционог плана за управљање миграцијама у Граду Новом Саду за период 2022-2025. године, затим одлука о Програму контроле нутритивне вредности и здравствене безбедности хране и чистоће брисева површина и руку запослених у објектима у којима је организована исхрана специфичних категорија становништва у Граду Новом Саду и процене ризика по здравље за 2023. годину, као и Извештај о спровођењу Плана квалитета ваздуха у Агломерацији „Нови Сад“ за период 2017-2021. године.

На предложеном дневном реду наћи ће се и програми рада свих новосадских установа културе за наредну годину, те две одлуке о успостављању сарадње између Града Новог Сада и Општине Тиват, односно Новог Сада и турске Општине Алања. Међу тачкама предложеног дневног реда налазе се и кадровска решења.

Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се у Великој сали Скупштине, а почетак је заказан за 10 часова.